JOY BOX 盒里-轻食餐厅

时间:2019-03-20  来源:  作者:网络 阅读量:

本店位于武汉天地壹方一楼核心位置,总面积70㎡,南北两侧均为展示面,沿街面为5m高的落地玻璃。如何在延续其品牌记忆元素之上,因地制宜的在较小的空间中,保有空间的通透性,又不失层次感而显得平庸,迅速吸引顾客目光,是本次设计中的核心考量。5pZ名设网资讯中心
JOY BOX Restaurant is located on the first floor of Wuhan Tiandi Horizon Shopping Mall. The total area is 70 square meters. The south and north sides of the site are displayed façades, and the street façade is 5-meter high glass wall. Pure Design was tasked with extending the existed branding elements, retaining the sense of transparency and layering of the space, and attracting costumer’s attention continuously.
5pZ名设网资讯中心
 
 
我们延续使用JOY BOX的品牌记忆点——大面积黑白格立体灯箱作为就餐区与备餐区的空间分隔,餐厅总空高6米,将品牌记忆点集中于点餐区,使关注点更为集中。同时利用灯箱照明最大程度地衬托出全透明的开放式厨房中新鲜食材的颜色以及色泽,几十种各色蔬菜水果罗列开来,视觉的刺激更调动顾客的食欲。 5pZ名设网资讯中心
We continued using the key branding image of JOY BOX: the black and white grid lightbox, which also becomes the space division element between the dining area and food preparation area. The total height of the restaurant is six meters. The location of the lightbox is focusing on the dining area, in addition to narrowing down customer's concentration area. Moreover, the lighting effects of the box bring out the color and brightness of the food from our open kitchen.
5pZ名设网资讯中心
 
JOY BOX代表的是一种自然纯粹又时尚的品质生活理念,因此在主材料选择上,我们大面积运用了水磨石。水磨石是一种很传统的材质,将碎石、玻璃、石英石等骨料拌入水泥粘接料制成混凝制品后经表面研磨、抛光而制成。水磨石有两种做法,一种是现场现浇,另一种是工厂预制板材。受商场施工条件的限制,我们采用了预制板材。传统的石材,通过现代工艺的全新加工,可以做到既质朴纯粹又不失时尚与精致。5pZ名设网资讯中心
JOY BOX represents a natural, pure and fashionable quality of life conception. Therefore, in the selection of main materials, we have extensively used terrazzo. The terrazzo is a very traditional material, which is made of gravel, glass, quartzite and other aggregate. After mixing cement paste, it is made into coagulating products and the surface is made by grinding and polishing. Terrazzo has two making ways, one is on-site cast-in-place, the other is factory precast sheet. Restricted by the construction conditions of the shopping mall, we have adopted precast plates. The traditional stone material can be simple and pure without losing fashion and refinement through the new processing of modern technology.
5pZ名设网资讯中心
 
3米的长桌之上,定制2.6米的长条灯与之形成几何呼应关系5pZ名设网资讯中心
Above the 3 meters long table, a 2.6 meters long lamp is customized to form a geometric echo relation.
每个小桌之上对应配备一个长的铜吊灯,在空高6米的空间中,使视觉重心向下延伸,让空间开阔却不空旷5pZ名设网资讯中心
Each small table is equipped with a long copper chandelier. In the space of 6 meters height, the visual gravity extends downward, which makes the space open but not spacious.
5pZ名设网资讯中心
在两层3CM厚的水磨石板材之间采用黑色金属收边作为夹心,增加整体轻盈感与品质感,也看起来更精致。5pZ名设网资讯中心
Between the two layers of 3cm thick terrazzo plate, the use of ferrous metal edge as a sandwich to increase the overall lightness and quality, but also look more refined.
 5pZ名设网资讯中心
所有水磨石边缘都做了1CM倒角处理,不仅保留了3CM厚度带来的雕塑感还增加了触感的舒适性5pZ名设网资讯中心
All the edges of the terrazzo are processed with 1CM chamfer, which not only preserves the sense of sculpture from 3CM thickness, but also increases the comfort of touch.
 5pZ名设网资讯中心
在原始场地中,街道入口及商场入口分别位于南北两侧,形成一个贯穿的通道。角落处有员工出入口。根据营业需求,备餐区只能位于员工出入口一侧。按照常规做法,即直接由客流动线的贯穿通道将餐厅分为左侧就餐区与右侧备餐区。而我们在思考本案时,将整体布局逆时针旋转23.7°。客流动线在吧台前形成一个折角,使人流在此处聚集。就餐区域也因此变大,能容纳更多的客户。5pZ名设网资讯中心
In the original site, the street entrance and mall entrance are located at the south and north sides. This separation creates a straight passageway within the space. The staff entrance is located at the corner. According to the business requirements, the food preparation area could only occupy one side of the staff entrance. Following the regular strategy, designers could use the straight passageway directly, then divide the space into a dining area and a food preparation area. However, we chose to rotate the whole layout anticlockwise 23.7 degrees. Therefore, the customer circulation in front of the bar area becomes a right angle. This specific design gathers more customer into the bar area, in addition to enlarging the dining area and customer capacity.
5pZ名设网资讯中心
5pZ名设网资讯中心
室内悬挂的LOGO发光字角度与地面就餐空间界线水平呼应,保持室内空间几何分隔一致,空间布局整齐5pZ名设网资讯中心
The logo angle of the indoor hanging light is echoed with the level of the ground dining space boundary, which keeps the indoor space geometric separation consistent and the spatial layout neat.
最新效果图更多+
  • 工业风餐厅
  • 七欣天餐饮店设计
  • 百特喜餐饮店设计
  • 同和居餐饮店设计
  • 张生记餐饮店设计
  • 金百万餐饮店设计
  • 滋色臻选川菜餐厅
  • 会聚食府
热门效果图

关注名设

了解更多

我要设计

意见反馈

返回顶部

名设网意见反馈单

您好,名设网为给您造成的不便深表歉意。请您在下面的输入框内输入您的问题,名设网的工作人员会经核实后尽快进行处理。

已有10829位客户提交设计需求

我们承诺:您的隐私将被严格保密,请放心填写。

  • 王先生提交办公室设计需求 34分钟前
  • 李女士提交服装店设计需求 6分钟前
  • 吴先生提交日料店设计需求 45分钟前
  • 彭先生提交便利店设计需求 2小时前