原麦山丘三里屯店

时间:2018-04-11  来源:tu.masode.com  作者:名设网 阅读量:

原麦山丘三里屯店位于三里屯太古里南区临街一层。设计内容包括室内与外立面。外立面的设计使用了通高的玻璃幕墙。视线穿过透明玻璃,可以看到室内温馨自然的设计风格。RNp名设网资讯中心

WITHWHEAT in Sanlitun locates beside the street in southern Taikoo Li. The design mission included the interior and façade. The façade is made of a full-height glass curtain wall. People can have a view of warm and natural interior design through this glass wall.RNp名设网资讯中心

▼穿过透明玻璃可以看到室内温馨自然的设计风格。 People can have a view of warm and natural interior design through this glass wallRNp名设网资讯中心

003-B.L.U.E. Architecture StudioRNp名设网资讯中心

室内的设计亮点是由上至下的实木框架,天花上的框架有竖向部分延伸的木条,高低不一,形成规律而又富有层次变化的天花效果。实木框架自上而下延伸至地面,中心部分打破这一设计语言,放置了整个空间中唯一的一个面包柜。这一设计语言将顾客的视觉中心集中到面包柜上,突出了原麦山丘的经营特色。RNp名设网资讯中心

The highlight of this design is a framework made from solid wood, which extends from ground to ceiling. To create complexity as well as keep a sense of rhythm, the vertical wooden stripes attached to the ceiling are different in length. A bread showcase is placed in the center of this timber framework, which breaks the holistic design of this full-height framework. This measurement aims to attract the view of customers to the showcase, which stressed the characteristic of WITHWHEAT.RNp名设网资讯中心

▼由上至下的实木框架与中心的面包柜,the framework made from solid wood with a bread showcase in the centerRNp名设网资讯中心

006-B.L.U.E. Architecture StudioRNp名设网资讯中心

007-B.L.U.E. Architecture StudioRNp名设网资讯中心

简洁纯粹的混凝土墙面配合拼接成小麦状的老木板,拼接图案由下而上,逐渐变化,直到消失。收银台的背景墙面是由不同厚度的老木板进行组合,形成了富有变化的凹凸表面。灰色水泥砖和不锈钢金属黄铜条的配合使用,使地面精致而富有变化。RNp名设网资讯中心

A pure concrete wall works with old flanks, which are spliced together into the shape of wheat. The image of wheat changes gradually from below to above, until it disappears. In order to create an uneven surface, the background wall behind counter is composed of old flanks with different thickness. As a consequence of using grey concrete bricks and stainless brass stripes, the ground is delicate and rich of changes.RNp名设网资讯中心

▼简洁纯粹的混凝土墙面配合拼接成小麦状的老木板,a pure concrete wall works with old flanksRNp名设网资讯中心

005-B.L.U.E. Architecture StudioRNp名设网资讯中心

009-B.L.U.E. Architecture StudioRNp名设网资讯中心

▼收银台的背景墙面是由不同厚度的老木板进行组合,the background wall behind counter is composed of old flanks with different thicknessRNp名设网资讯中心

008-B.L.U.E. Architecture StudioRNp名设网资讯中心

▼实木框架细部,details of  the wooden frameworkRNp名设网资讯中心

010-B.L.U.E. Architecture StudioRNp名设网资讯中心

011-B.L.U.E. Architecture Studio   012-B.L.U.E. Architecture StudioRNp名设网资讯中心

▼小麦状的老木板细部,details of the wheat shape old flanksRNp名设网资讯中心

013-B.L.U.E. Architecture StudioRNp名设网资讯中心

原麦山丘的室内设计,无论从空间布置,还是选材与灯光,都向人传达了温馨浪漫,自然亲切,纯净别致的感受。RNp名设网资讯中心

No matter from what aspects, including layout, material, lighting and so on, the interior design of this bread store gives a feeling of warm, refreshing and pure.RNp名设网资讯中心

▼平面图,planRNp名设网资讯中心

布局1RNp名设网资讯中心

项目名称:原麦山丘 北京三里屯店RNp名设网资讯中心
项目所在地:北京三里屯太古里南区RNp名设网资讯中心
项目类型:店铺RNp名设网资讯中心
建筑师:青山周平,藤井洋子,杨易欣,张 训 / B.L.U.E.建筑设计事务 所RNp名设网资讯中心
业主:原麦山丘RNp名设网资讯中心
规模: 一层RNp名设网资讯中心
总建筑面积:150平米RNp名设网资讯中心
设计周期:12.2015 – 04.2016RNp名设网资讯中心
施工周期:05.2016 – 06.2016RNp名设网资讯中心
摄影师:锐景摄影RNp名设网资讯中心

Project Name: UMASSIF/WITH Sanlitun Bakery in BeijingRNp名设网资讯中心
Project Location: Sanlitun, Beijing, ChinaRNp名设网资讯中心
Element: BakeryRNp名设网资讯中心
Architect/s: Shuhei Aoyama,Yoko Fujii, Yixin Yang, Longxun Zhang / B.L.U.E. Architecture StudioRNp名设网资讯中心
Client: UMASSIF/WITHRNp名设网资讯中心
Size: 1st FloorRNp名设网资讯中心
Building Area: 150 m²RNp名设网资讯中心
Construction Period: 6.2016RNp名设网资讯中心
Photography Credit: Ruijing PhotoRNp名设网资讯中心

最新效果图更多+
  • V.T.Ag烘焙房
  • 口袋面包店
  • π斯烘焙面包店
  • 木堂烘焙店面设计
  • 卡卡面包房
  • 冰雪甜品店
  • 太古里烘焙店
  • 焙嘉米斯烘焙蛋糕店
热门效果图

关注名设

了解更多

我要设计

意见反馈

返回顶部

名设网意见反馈单

您好,名设网为给您造成的不便深表歉意。请您在下面的输入框内输入您的问题,名设网的工作人员会经核实后尽快进行处理。

已有10829位客户提交设计需求

我们承诺:您的隐私将被严格保密,请放心填写。

  • 王先生提交办公室设计需求 34分钟前
  • 李女士提交服装店设计需求 6分钟前
  • 吴先生提交日料店设计需求 45分钟前
  • 彭先生提交便利店设计需求 2小时前