MAIS健身房

时间:2018-05-04  来源:www.masode.com  作者:名设网 阅读量:

  什么是MAIS(+)健身? 理解一个现有品牌背后的魅力,就是要理解定义它的是人。属于这个“部落”的意愿,让人们加入并希望归属于这个健身社区,其设计理念就是从这里出发。该健身馆位于葡萄牙西部的一个中型城市Torres Vedras。设计师的主要任务是为这个品牌设计一个空间形象。一个部落通过符号和颜色进行交流,设计师提出一种语言来确定MAIS健身品牌的身份。新的健身馆位于一个现存建筑之内,设计师花了很多精力去理解和接受现有建筑的特点和可能的适应以及调整,以便于在设计中充分利用空间的品质去突出改造后的健身房。SHL名设网资讯中心

  ▼用黄色涂漆大面积覆盖的接待空间是所有空间的开始和结束,在整个项目中起着举足轻重的作用;the reception area covered by yellow is the starting and ending point of the space, acting as a very important element of the gymSHL名设网资讯中心

SHL名设网资讯中心

  What is it to be MAIS (plus) FITNESS? Understanding the charisma behind one existing brand is to comprehend that what defines it is the people. It is the will to belong to this “tribe” that makes the people to join and want to belong to this fitness community. From this concept comes the motto for this new gym in Torres Vedras, a middle size city in the West region of Portugal. Our main challenge was the creation of a spatial image identity for this and future MAIS FITNESS gyms.A tribe communicates by symbols and colors, and it was this language that we proposed to identify in order to affirm the identity of the MAIS FITNESS brand.The new gym was to be settle in an existing building, so much of the formal exercise was to accept the characteristics of the existing and when possible adapt and reformulate it, so as to make the most of the spatial qualities in behalf of what we intended to transform this gym into.SHL名设网资讯中心

  ▼进入健身房的楼梯,the stairs lead into the gymSHL名设网资讯中心

SHL名设网资讯中心

  在考虑功能设定方面,任务很简单。MAIS健身的魅力与人们的正能量有关,并与大量的运动员在课堂上分享这种能量。因此,一个XXL号超大尺寸的工作室是必须的,越大越好!如何安排这个空间的布局,以及现存的通往室内的通道,是功能分配需要主要考量的因素。把接待台作为室内循环的一个核点,是其中的一个要求。从接待台的中心性出发,划分出了休息区、工作室、办公室、服务区域以及更衣室。SHL名设网资讯中心

  At the programmatic level, the task was simple. The charisma of MAIS FITNESS is associated with people’s positive energy, and the sharing of this energy in group classes with the maximum number of athletes. Thus, a XXL studio was mandatory – the bigger the better! The definition of the positioning of this space in the layout, as well as the existing access stairs to its interior, were the predominant factors in the program distribution. Placing the reception desk as a nuclear point of the circulation dynamics inside the gym was one of the requirements. Hence, its centrality, allow establishing relations with the lounge area, the studios, the office and service area, and even with the changing rooms.SHL名设网资讯中心

  ▼从楼梯上来直面接待台,one encounters the reception desk after climbing upSHL名设网资讯中心

SHL名设网资讯中心

  为了创造品牌的空间特性,设计师寻求与其相关的概念:优雅和能量,黑色和黄色,-和+。设计师从空间环境、色彩组合和图形模式的不同强度中探索这些元素,从而传递一种排他的、连贯的、与时俱进的独特的身份,这些与MAIS健身所代表的东西不可分割。品牌的定位决定了剩下的选择。设计师不希望传达一种低成本的设计理念,而是一种民主的优化。空间的环境,以及材料的选择反映了这中雅致和品味,做到在细节上一丝不苟。设计师相信少即是多,所以试图用少量但是合适的材料做成一个统一的空间,但同时针对不同功能的区域又有所区分。SHL名设网资讯中心

  For the creation of the brand spatial identity, we sought to explore concepts associated with its universe: elegance and energy, black and yellow, – and +. By exploring these elements in different intensities in spaces environments, chromatic compositions and graphic patterns, we intend to transmit an exclusive, coherent, contemporaneous and unique identity, inseparable from what MAIS FITNESS represents. The positioning of the brand dictated the remaining options. We avoided conveying a Low Cost design connotation, but rather a democratic premium. The environments of the spaces, as well as the choice of materials reflects this, elegance and good taste, with a touch of irreverence in the details. We believe that less is more, so we sought to take advantage of a sensible and just pallet of materials, in order to convey unity but also differentiation between the different uses of the gym.SHL名设网资讯中心

  ▼用黄色涂漆覆盖的接待空间, the reception space covered by yellow paintSHL名设网资讯中心

SHL名设网资讯中心

  社交区域 | SOCIAL AREASSHL名设网资讯中心

  这是健身房的核心! 这是分享开始的地方,人们在这里发现共通之处并结交新朋友。这里是MAIS健身馆之路的起点和终点。这是一个凝集和中心的空间,在那里欢乐是恒定的。如何实现这个中央性是构建这一领域的主要方针。黄色涂料覆盖了从入口到接待处的整个路线,增强了品牌的环境,并赋予其优势。SHL名设网资讯中心

  This is the gym core! This is where the sharing begins, where people discover complicity and make friends. This is where the MAIS FITNESS gym path starts and also where it ends. This is an agglutinating and central space, where conviviality is constant. How to demonstrate this centrality was the motto to structure this area. The application of a yellow paint on the pavement structures the entire route from the entrance to the reception, enhancing the brand environment and giving it preponderance.SHL名设网资讯中心

  ▼接待台对面的休息区,the rest area against the reception deskSHL名设网资讯中心

SHL名设网资讯中心

  黄色在所有的空间中显现出来,在墙壁、天花板和家具之间徘徊,散发着一种近乎传染性的能量。白色和灰色最终与黄色平衡,创造出一种复杂的气氛。从平面设计上考虑又增加了一层,通过加号这个图形的象征意义去突出健身房中运动、方向和能量这些重要元素,让人觉得它好像是一个触觉强度计!在休息区,气氛变得更加白皙,窗外美丽的景致与绿植是这里的主要元素,让人们可以从情感上得到放松,感到幸福,同时在这里还放置着适合人们放松和休息的舒适家具。SHL名设网资讯中心

  The yellow reveals itself in all the space, wandering between the walls, the ceiling, the furniture, contaminating with a contagious energy. The white and the gray end up doing the right balance with the yellow, passing an atmosphere of sophistication. Graphically, another layer was added, which was designed to highlight – through the graphic symbolism of the plus word (+) – motion, directions and the energy as a preponderant element inside the gym, as if it were a tactile intensity meter! In the lounge area, the ambience becomes whiter, giving preponderance to the fabulous view and the green elements that are randomly placed, stimulating a certain emotional relaxation and well-being, combined with the comfortable and relaxed furniture.SHL名设网资讯中心

  ▼在休息区的气氛变得更加白皙,窗外美丽的景致与绿植是这里的主要元素;in the lounge area, the ambience becomes whiter, giving preponderance to the fabulous view and the green elements that are randomly placedSHL名设网资讯中心

SHL名设网资讯中心

  旋转工作室 | SPINNING STUDIOSHL名设网资讯中心

  旋转工作室是为单车运动准备的。这种训练是高强度的速度训练,有时甚至会让人感到头晕目眩。设计师根据这些元素决定了这个工作室的设计策略。由镜子产生的倍增效应,创造出一种无限大的感觉,像一个漩涡,加剧了那些踩着东西的人的感觉。为了使这一效果更有戏剧性,设计师加上了线条来强调运动以及想达到目标的人的意志。还有一些用图形元素装饰着的做礼拜的空间,希望以此来传达出这个训练中的一些神秘的气质。SHL名设网资讯中心

  This type of trainning transpires speed, movement, vertigo …. And it was with these principles that the design strategy for this studio was defined. The scenic effect of multiplication created by the mirrors, which create a feeling of infinity, resembling a vortex, intensifies the sense of those who are pedaling towards something. To make this effect more dramatic, lines were painted to emphasize the movement and the will of those who intend to reach the goal they set himself up. There is also some aura of worship space associated with the graphic elements, which were intended to be explored in the creation of a certain mystique associated to this particular training sessions.SHL名设网资讯中心

  ▼紧邻接待处的旋转工作室(即单车室),the spinning studio next to the reception areaSHL名设网资讯中心

SHL名设网资讯中心

  ▼由镜子产生的倍增效应,创造出一种无限大的感觉;the scenic effect of multiplication created by the mirrors, which create a feeling of infinitySHL名设网资讯中心

SHL名设网资讯中心

  健身工作室 | FITNESS STUDIOSHL名设网资讯中心

  这里是MAIS健身中心最崇高的地方了,它是所有能量的引擎。在这里运动强度达到极限。因此设计师觉得这里的视觉效果没必要过度。由于它的竖向尺寸很大,设计师通过将天花板和部分墙壁涂成灰色来让空间更受欢迎。并且设计师通过白色的横向墙面来强调一种舞台的存在感。门廊上的玻璃色乙烯基薄膜有着独特的色调,成为了一个独特的惊喜元素,能够给训练课程增加更多的动力。SHL名设网资讯中心

  This is MAIS FITNESS worship place. The engine of all the energy. Here the intensity goes up to the limit. So we did not feel the need for visual excesses. We sought to make the space more welcoming through the painting of the ceiling and part of the walls in gray, due to its large vertical dimension, and we bet in emphasizing the stage presence through the horizontality of the white surfaces. Through the application of a glass color vinyl film on the entrance porch, with unique characteristics at the chromatic level, it is intended to create a unique element of surprise, capable of adding more dynamics to the training sessionSHL名设网资讯中心

  ▼旋转工作室后面是健身工作室的入口,the fitness studio locates behind the spinning studioSHL名设网资讯中心

SHL名设网资讯中心

  ▼进入健身工作室后回看入口,looking back at the entrance of the spinning studioSHL名设网资讯中心

SHL名设网资讯中心

  ▼可以进行各种有氧课程的健身工作室,the large fitness studio is designed for variousaerobic classesSHL名设网资讯中心

SHL名设网资讯中心

 SHL名设网资讯中心

  地下空间 | UNDERGROUND SPACESHL名设网资讯中心

  MAIS健身的黑暗面来了。这是一个拥有不同能量的空间,更加具有腐蚀性。这个空间打破了阻碍和界线,人们在这里为了追求完美而与内心的自我斗争。这是一个黑暗、令人生畏但充满挑战的环境。设计师将拳台作为参考点出发,用尼龙网为各个不同的空间创造边界。黄色让人们不会忘记设计的理念:只要跟随这个颜色就能变轻!SHL名设网资讯中心

  Here comes MAIS FITNESS darker side. A space with a different energy…. More corrosive … a space to break down barriers and limits, to go further. To struggle with our inner selves, in search of perfection. A dark, intimidating, but challenging environment. Having in mind fighting rings as a starting point reference for the design, the nylon mesh was applied to create the boundaries for different spaces. The presence of the yellow color makes us never lose the notion that we continue inside the gym that all you need is to follow the color to return to the light!SHL名设网资讯中心

  ▼地下空间入口位于人们进入健身馆之前的区域,the underground space locates at the area where people step up to the gymSHL名设网资讯中心

SHL名设网资讯中心

 SHL名设网资讯中心

  ▼设计师用尼龙网为各个不同的空间创造边界,designer usesthe nylon mesh to create the boundaries for different spacesSHL名设网资讯中心

SHL名设网资讯中心

 SHL名设网资讯中心

  ▼地下空间一览,the underground space overviewSHL名设网资讯中心

SHL名设网资讯中心

  走廊 | CORRIDORSHL名设网资讯中心

  到处都有如此多的能量,因此需要创建中立的和解压的空间。这通过一条走廊实现,这里是为健身课程做准备的地方,也可用于课后的放松。它总是夹在两个活力十足的时间段之间。白色是主打色,而镜子产生的视觉效果使得空间变得无限大。SHL名设网资讯中心

  With so much energy everywhere, there was the need to create neutral and decompression spaces. That is achieved by this corridor, which ends up being the point of preparation for a new workout session, or to recover from the last workout. It is always a point of passage between energetic moments. White is the dominant color. The visual effect created by the mirrors leads us to the infinity.SHL名设网资讯中心

  ▼白色是走廊的主打色,而镜子产生的视觉效果使得空间变得无限大;white is the main color of the corridor and the visual effect created by the mirrors leads people to the infinitySHL名设网资讯中心

SHL名设网资讯中心

  更衣室 | CHANGING ROOMSSHL名设网资讯中心

  更衣室是评价一个健身房质量最重量级的一个标准。设计师打算设计一个前所未见的让人惊讶的空间,因为现代人每天都在寻找新的趋势。通过图形化的注释和对陶瓷图案的操作来体现优雅中一点点的不羁,让整个空间获得提升。男女更衣室都是一样的,因为这里既没有男人也没有女人,只有想要有更好身材的人们!SHL名设网资讯中心

  Changing rooms are one of the most preponderant features in assessing the quality of a gym. We intend to astonish by creating a space above everything contemporary, for a generation accustomed to look for new trends every day. The tones excel by elegance and touches of irreverence through graphical notes and the manipulation of the ceramics patterns. The male and female changing rooms are aesthetically the same, because bottom line, here there is neither men nor women, there are just people looking to be in better shape!SHL名设网资讯中心

  ▼男女更衣室入口,entry of the changing roomsSHL名设网资讯中心

SHL名设网资讯中心

  ▼更衣室内部一览,changing room overviewSHL名设网资讯中心

SHL名设网资讯中心

最新效果图更多+
  • 半岛健身会所
  • 健离子健身会所
  • 健咖主题健身会所
  • 活力MAIS健身房装修设计
  • 健身房装潢效果图片
  • 帝豪斯健身房设计
  • 飞利文健身房
  • 千禧健身房
热门效果图

关注名设

了解更多

我要设计

意见反馈

返回顶部

名设网意见反馈单

您好,名设网为给您造成的不便深表歉意。请您在下面的输入框内输入您的问题,名设网的工作人员会经核实后尽快进行处理。

已有10829位客户提交设计需求

我们承诺:您的隐私将被严格保密,请放心填写。

  • 王先生提交办公室设计需求 34分钟前
  • 李女士提交服装店设计需求 6分钟前
  • 吴先生提交日料店设计需求 45分钟前
  • 彭先生提交便利店设计需求 2小时前